Név-sors-rajzelemzés-önismeret-energiaterápia

Név-sors-rajzelemzés-önismeret-energiaterápia

SZERETETNYELV

2018. szeptember 14. - BEBEBLOG

SZERETETNYELV MI IS EZ?
A szeretetnyelv lesarkítva azt a módot jelenti, ahogyan kimutatjuk a mások felé érzett szeretetünket. az öt fő szeretetnyelv amelyet megfigyelések szerint a párok általában használni szoktak:
ELISMERŐ SZAVAK: Ha ez az elsődleges szeretetnyelvünk, szeretjük bátorítással és dicsérettel kifejezni szeretetünket. Ez a fajta verbális elismerési mód azonban nem tévesztendő össze a hízelgéssel. Ide tartoznak a legapróbb bókok 
MINŐSÉGI IDŐ: Ebben az esetben azzal fejezzük ki szeretetünket, hogy nem csupán fizikálisan vagyunk jelen párunk mellett, hanem teljes figyelmünkkel fordulunk oda feléje. Elsőként gondolhatnánk a beszélgetésre mint minőségi időtöltésre, de idetartozhat persze egy kirándulás vagy akár egy közös filmnézés is. A kulcs az, hogy bármit is végzünk, testi valónkon kívül szellemileg is ott legyünk párunk számára!
AJÁNDÉKOK: Sok vicc és humoros történet alapjául szolgált már a párjának virágot vivő férfi. De vegyük csak egy kicsit komolyabban ezt a szeretetnyelvet! Kinek ne esne jól, ha párja a kedvenc sütijével várná otthon, vagy ha venne neki egy szál virágot, mert ő jutott róla eszébe. Ily módon kifejezhetjük, hogy ismerjük szerelmünket, hogy akkor is gondolunk rá, ha épp nincsen velünk. Sőt kifejezhetjük iránta aktív törődésünket is!
SZIVESSÉGEK: Ebben az esetben tiszta szeretetből és jó szándékból teszünk meg dolgokat kedvesünknek / kedvesünkért. Viszonzás elvárása és önző érdekek szolgálata nélkül segítjük őt mindenben, amiben csak tudjuk.
TESTI ÉRINTÉS: Ide tartozik párunk megérintése, megsimogatása, megölelése vagy megcsókolása. De persze minden egyéb, a másik félnek jóleső testi érintkezés is!
és ezeken kívül ezer féle más szeretetnyelv ....gondold végig mi a TE szeretetnyelved??

A bejegyzés trackback címe:

https://pitye.blog.hu/api/trackback/id/tr3414239465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása